Hoofdkantoor Brunotti Europe B.V.

Nieuw interieur kantoorgebouw
brunotti-hq-plattegrond

de uitdaging

De uitdaging was in het bestaande, gedateerde kantoorpand vorm te geven aan de nieuwe weg die Brunotti insloeg.

de opdrachtgever

Brunotti Europe BV, Amersfoort

wat we deden

Studio Tobias maakte samen met interieurbouwer JKD een ontwerpteam voor het interieur van het hoofdkantoor van Brunotti Europe in Amersfoort.

Het ontwerp behelsde een verbouwing waarbij de ontvangstruimte, de lunchruimte, de retail showroom,  afwerkingsdetails, een lichtplan, het ontwerpen van tafels, een balie, een bar en een kroonluchter tot in detail werden ontworpen.

foto’s door Sander Foederer

detailfoto’s

toelichting op het ontwerp

De kern

De gehele begane grond vloer wordt gestript. Alleen de betonnen kern met toiletten, lift en trappenhuis blijft staan. De kern wordt rondom afgewerkt met stalen platen. Aan de showroomzijde is hierin een systeem voor de retail presentatie geïntegreerd, aan de zijde van de espressobar een systeem om monitoren op te hangen.

schema-kern

De golf

De golf is het verbindend element tussen de verschillende ruimtes, ook de geplande buitenruimte. In elke ruimte ervaar je de golf anders en heeft ze een ander effect.

schema-golf

De meubels

De espressobar, de leestafel met de kroonluchters en de ontvangstbalie bepalen de ruimte in gebruik en sfeer. Hergebruikte vinnen, foam en epoxy en delen van kiteboards zijn in de afwerking gebruikt. Ze staan gefixeerd tussen de vloeiende lijnen op de vloer en de golvende latten in het plafond erboven.

schema-meubels

De presentatiewanden

Langs de gevels staan presentatiewanden. De wanden zijn uitgerust met verdiepingshoog wit plaatmateriaal met perforaties ten behoeve van de daglichttoetreding en een mooi effect, Ze staan op een grove houten plint. In de wanden is een retail systeem met standaard maten geïntegreerd.

schema-presentatiewand

De isobaren

Het lijnenplan op de vloer is een print van een weerkaart van een storm in 1972 voor de kust van Scheveningen.

schema-2-isobaren

visualisaties

Brunotti HQ 07-architect Marieke Tobias
Brunotti HQ 09-architect Marieke Tobias
Brunotti HQ 10-architect Marieke Tobias
Brunotti HQ 11-architect Marieke Tobias
Brunotti HQ 08-architect Marieke Tobias

La Gazzetta

lagazettedibrunotti

Gerelateerde projecten