nieuwe verdieping op appartement uit 1960 op Scheveningen

Op de hoek van een appartementengebouw op Scheveningen ligt Molenijserstraat 17. De uitdaging was het appartement uit te breiden met een verdieping. Voor ogen hadden we een lichte, vrij in te delen verdieping.
Meer informatie

Update woonhuis uit 1953 in de Vogelwijk, Den Haag

In het voorjaar van 2018 werd ik gevraagd mee te denken over renovatie van een huis. Meer daglicht, een ruimere keuken en een open verbinding met de eetkamer. Maar hoe? Is een doorbraak naar de keuken voldoende? Of biedt een aanbouw de oplossing? Hoe blijft het huis authentiek? Wat gaat het kosten? Hoe maken we een plan waar we beiden achter staan? Vragen die ik al tekenend en pratend beantwoordde, zo ontstond een nieuw idee om de garage beter te benutten.
Meer informatie

Update monument uit 1910 aan het Koningsplein in Delft

In 2009 kreeg ik de vraag een plan te maken om twee woningen samen te voegen tot één fijne woning. Het gaat om een monument, een karakteristiek herenhuis met drie verdiepingen in Delft. Aangezien de woning als gemeentelijk monument (bouwjaar 1910) is aangewezen, is een omgevingsvergunning nodig en kijken Welstand en Monumentenzorg bijzonder kritisch naar de plannen. De bewoners leggen de lat hoog: geraffineerd architectonisch ontwerp dat tot in detail klopt. En dat zie je.
Meer informatie

Update drie woningen uit 1932 met een dakopbouw in Leeuwendaal, Rijswijk

De uitdaging was een plan te maken voor een bouwlaag bovenop het dak van drie woningen. Ingeklemd tussen twee geheel verschillende dakopbouwen, die ook nog eens niet aansluiten bij wat wij voor ogen hadden te bouwen. De nieuwe kapverdieping past in het straatbeeld van het beschermd stadsgezicht en biedt ruimte voor groter glasoppervlakte in de gevel en voor meer indelingsvrijheid.
Meer informatie

Update paviljoens in het Westduinpark

De uitdaging was om in te spelen op de vraag van de gemeente Den Haag een haalbaar plan voor herbestemming te maken. Het gaat om twee gebouwen aan een fietspad in het Natura 2000 natuurgebied bij Duindorp. De bestemming is Natuur en Milieueducatie.
Meer informatie

Renovatie woning uit 1911 in het Statenkwartier, Den Haag

In de uitbreiding aan de achtergevel van een traditioneel herenhuis is een innovatie, slanke 5,5 meter hoge pui geplaatst. Een vide brengt nog meer ruimtelijkheid en licht in het huis.
Meer informatie