Verbouwing met dakterras in beschermd stadsgezicht

Wij hebben voor een woon-/winkelpand in een beschermd stadsgezicht een uniek ontwerp gemaakt. Dit omvat de uitbreiding met een dakterras, nieuwe ramen en een garagedeur.
MEER INFORMATIE

Paviljoen in beschermd stadsgezicht Zorgvliet, Den Haag

Leuk nieuws. Mijn ontwerp voor een paviljoen is geselecteerd voor het Jaarboek van welstand en Monumentenzorg in Den Haag.
MEER INFORMATIE

twee vrijstaande huizen aan de Vecht

Ik maakte een ruimtelijke onderbouwing voor de wijziging van het bestemmingsplan naar wonen. Dat is gelukt. En het maakte de bouw van twee nieuwe woningen mogelijk.
MEER INFORMATIE

vrijstaande woning aan de Vecht in Nederhorst den Berg

Ik maakte een ruimtelijke onderbouwing voor de bestemmingswijziging naar wonen. Dat is gelukt. En het maakte de bouw van een vrijstaande nieuwe woning mogelijk.
MEER INFORMATIE

nieuw woonhuis op vrije kavel aan het Delftse Hout

Een vrijstaande woning met expressieve luifel en vrij zicht op het Delftse Hout. De uitdaging was een een woonhuis te maken met vrij zicht op het Delftse Hout richting zuidoost. Aan de andere zijde, de straatzijde, was de wens juist richting noordwest weg te kunnen kijken. 
MEER INFORMATIE

recreatiewoning aan de Vecht

In 1998 kreeg ik de opdracht een recreatiewoning aan de Vecht te ontwerpen.
MEER INFORMATIE

nieuwe verdieping op appartement uit 1960 op Scheveningen

Op de hoek van een appartementengebouw op Scheveningen ligt Molenijserstraat 17. De uitdaging was het appartement uit te breiden met een verdieping. Voor ogen hadden we een lichte, vrij in te delen verdieping.
MEER INFORMATIE

Nieuw herenhuis met vide, De Zuid, Scheveningen Haven

Onlangs werd ik uitgenodigd om het herenhuis te bekijken dat op basis van onder andere mijn advies is gebouwd. Het is prachtig geworden! Het is een ‘open plan’. Het is groot. Het is licht, er valt veel daglicht binnen door de hoge pui en vide aan de achtergevel. Het is ruimtelijk doordat de trappen in een logische beweging de verdiepingen met elkaar verbinden. Dat er nauwelijks binnenwanden en binnendeuren zijn, zelfs niet in de hal, geeft ook een ruimtelijk gevoel. Op maat gemaakte kastenwanden scheiden de ruimtes van elkaar.
MEER INFORMATIE

Update woonhuis uit 1953 in de Vogelwijk, Den Haag

In het voorjaar van 2018 werd ik gevraagd mee te denken over renovatie van een huis. Meer daglicht, een ruimere keuken en een open verbinding met de eetkamer. Maar hoe? Is een doorbraak naar de keuken voldoende? Of biedt een aanbouw de oplossing? Hoe blijft het huis authentiek? Wat gaat het kosten? Hoe maken we een plan waar we beiden achter staan? Vragen die ik al tekenend en pratend beantwoordde, zo ontstond een nieuw idee om de garage beter te benutten.
MEER INFORMATIE

Boothuis aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg

Door de familie B. werd ik gevraagd een boothuis te ontwerpen voor hun prachtige sloep.
MEER INFORMATIE

Update monument uit 1910 aan het Koningsplein in Delft

In 2009 kreeg ik de vraag een plan te maken om twee woningen samen te voegen tot één fijne woning. Het gaat om een monument, een karakteristiek herenhuis met drie verdiepingen in Delft. Aangezien de woning als gemeentelijk monument (bouwjaar 1910) is aangewezen, is een omgevingsvergunning nodig en kijken Welstand en Monumentenzorg bijzonder kritisch naar de plannen. De bewoners leggen de lat hoog: geraffineerd architectonisch ontwerp dat tot in detail klopt. En dat zie je.
MEER INFORMATIE

Update drie woningen uit 1932 met een dakopbouw in Leeuwendaal, Rijswijk

De uitdaging was een plan te maken voor een bouwlaag bovenop het dak van drie woningen. Ingeklemd tussen twee geheel verschillende dakopbouwen, die ook nog eens niet aansluiten bij wat wij voor ogen hadden te bouwen. De nieuwe kapverdieping past in het straatbeeld van het beschermd stadsgezicht en biedt ruimte voor groter glasoppervlakte in de gevel en voor meer indelingsvrijheid.
MEER INFORMATIE

klein paviljoen in stadstuin

De vraag was om mee te denken over verbetering van de tuin. De tuin wordt steeds smaller naar achteren toe en is daardoor niet gemakkelijk in te richten.
MEER INFORMATIE

Paviljoen aan de Vecht

Op een klein aantal vierkante meters groots wonen. Met prachtig uitzicht. En slimme ruimtelijke oplossingen.
MEER INFORMATIE

Update van twee haagse herenhuizen uit 1914

De verbouwing van twee geheel verschillende herenhuizen tot een luxe ruim familiehuis, met dubbel grote stadstuin. Een dubbel bovenhuis splitsten we af.
MEER INFORMATIE

nieuw woonhuis met vide in Biesland

Uit een selectie van jonge architecten koos de familie W. ervoor mij als architect te betrekken bij de bouw van hun nieuwe vrijstaande woning.
MEER INFORMATIE