verbouwing-tobias-ontwerp-denhaag

Herenhuis met vide

Licht, lucht en ruimte voor dit Haagse herenhuis. Een grondige verbouwing met vide en open keuken achter de nieuwe achtergevel.
MEER INFORMATIE
tuin-interieur-architect

Interieur en terras

MEER INFORMATIE
yoga-studio-ontwerp-interieur-tobias

Yoga studio

Een nieuw concept voor het interieur van een yoga studio. Kleurrijk, verfijnd en sereen. Voor een fijne ruimte, voor een onderscheidend en sterk imago van de studio.
MEER INFORMATIE
verbouwing-beschermdstadsgezicht-dakterras-tobias

Heerlijk dakterras in beschermd stadsgezicht

Een dakterras voor deze bovenwoning in het Zeeheldenkwartier, met toegangsdeuren in de serre. En verbouwing van de zijgevel van het winkelpand op de begane grond.
MEER INFORMATIE

Ontvangstruimte advieskantoor

Een uniek ontwerp voor ontvangstruimte van DGA. Met een handgemaakte tafel als blikvanger met krachtige en heldere lijnen, een verfijnde afwerking en een persoonlijke touch.
MEER INFORMATIE

Tuinhuis in beschermd stadsgezicht

Dit zwarte tuinhuis vervangt de garage in de tuin, staat in Rijks beschermd stadsgezicht en is geplaatst in het Jaarboek van Welstand en Monumentenzorg in Den Haag.
MEER INFORMATIE

Update monument uit 1910 aan het Koningsplein in Delft

In 2009 kreeg ik de vraag een plan te maken om twee woningen samen te voegen tot één fijne woning. Het gaat om een monument, een karakteristiek herenhuis met drie
MEER INFORMATIE

nieuwe verdieping op appartement uit 1960 op Scheveningen

Op de hoek van een appartementengebouw op Scheveningen ligt Molenijserstraat 17. De uitdaging was het appartement uit te breiden met een verdieping. Voor ogen hadden we een lichte, vrij in
MEER INFORMATIE

Update van twee haagse herenhuizen uit 1914

De verbouwing van twee geheel verschillende herenhuizen tot een luxe ruim familiehuis, met dubbel grote stadstuin. Een dubbel bovenhuis splitsten we af.
MEER INFORMATIE

Boothuis aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg

Door de familie B. werd ik gevraagd een boothuis te ontwerpen voor hun prachtige sloep.
MEER INFORMATIE

twee vrijstaande huizen aan de Vecht

Ik maakte een ruimtelijke onderbouwing voor de wijziging van het bestemmingsplan naar wonen. Dat is gelukt. En het maakte de bouw van twee nieuwe woningen mogelijk.
MEER INFORMATIE

Bar Miro Den Haag Centrum

Wat was het interessant om mee te denken en te ontwerpen aan Miro. De wat donkere binnenruimte van het italiaanse restaurant leek zich niet goed te lenen voor een lichte,
MEER INFORMATIE

Update woonhuis uit 1953 in de Vogelwijk, Den Haag

In het voorjaar van 2018 werd ik gevraagd mee te denken over renovatie van een huis. Meer daglicht, een ruimere keuken en een open verbinding met de eetkamer. Maar hoe?
MEER INFORMATIE

Update interieur Kelly Services in Amsterdam

Het filiaal van uitzendketen Kelly Services aan Overtoom 1 in Amsterdam is in 2001 verbouwd naar ontwerp van Jan van Erven Dorens en Marieke Tobias. De uitdaging was een omgeving
MEER INFORMATIE

Update drie woningen uit 1932 met een dakopbouw in Leeuwendaal, Rijswijk

De uitdaging was een plan te maken voor een bouwlaag bovenop het dak van drie woningen. Ingeklemd tussen twee geheel verschillende dakopbouwen, die ook nog eens niet aansluiten bij wat
MEER INFORMATIE

klein paviljoen in stadstuin

De vraag was om mee te denken over verbetering van de tuin. De tuin wordt steeds smaller naar achteren toe en is daardoor niet gemakkelijk in te richten.
MEER INFORMATIE

Update paviljoens in het Westduinpark

De uitdaging was om in te spelen op de vraag van de gemeente Den Haag een haalbaar plan voor herbestemming te maken. Het gaat om twee gebouwen aan een fietspad
MEER INFORMATIE

Nieuw interieur hoofdkantoor Brunotti Europe, Amersfoort

De uitdaging was in het bestaande, gedateerde kantoorpand van het hoofdkantoor van Brunotti in Amersfoort vorm te geven aan de nieuwe weg die Brunotti insloeg.
MEER INFORMATIE