tuin-interieur-architect

Interieur en terras

MEER INFORMATIE
verbouwing-tobias-ontwerp-denhaag

Herenhuis met vide

Licht, lucht en ruimte voor dit Haagse herenhuis. Een grondige verbouwing met vide en open keuken achter de nieuwe achtergevel.
MEER INFORMATIE
verbouwing-beschermdstadsgezicht-dakterras-tobias

Heerlijk dakterras in beschermd stadsgezicht

Een dakterras voor deze bovenwoning in het Zeeheldenkwartier, met toegangsdeuren in de serre. En verbouwing van de zijgevel van het winkelpand op de begane grond.
MEER INFORMATIE

nieuw woonhuis met vide in Biesland

Uit een selectie van jonge architecten koos de familie W. ervoor mij als architect te betrekken bij de bouw van hun nieuwe vrijstaande woning.
MEER INFORMATIE

Tuinhuis in beschermd stadsgezicht

Dit zwarte tuinhuis vervangt de garage in de tuin, staat in Rijks beschermd stadsgezicht en is geplaatst in het Jaarboek van Welstand en Monumentenzorg in Den Haag.
MEER INFORMATIE

Update monument uit 1910 aan het Koningsplein in Delft

In 2009 kreeg ik de vraag een plan te maken om twee woningen samen te voegen tot één fijne woning. Het gaat om een monument, een karakteristiek herenhuis met drie
MEER INFORMATIE

nieuwe verdieping op appartement uit 1960 op Scheveningen

Op de hoek van een appartementengebouw op Scheveningen ligt Molenijserstraat 17. De uitdaging was het appartement uit te breiden met een verdieping. Voor ogen hadden we een lichte, vrij in
MEER INFORMATIE

Nieuw herenhuis met vide, De Zuid, Scheveningen Haven

Onlangs werd ik uitgenodigd om het herenhuis te bekijken dat op basis van onder andere mijn advies is gebouwd. Het is prachtig geworden! Het is een ‘open plan’. Het is
MEER INFORMATIE

Update van twee haagse herenhuizen uit 1914

De verbouwing van twee geheel verschillende herenhuizen tot een luxe ruim familiehuis, met dubbel grote stadstuin. Een dubbel bovenhuis splitsten we af.
MEER INFORMATIE

Boothuis aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg

Door de familie B. werd ik gevraagd een boothuis te ontwerpen voor hun prachtige sloep.
MEER INFORMATIE

twee vrijstaande huizen aan de Vecht

Ik maakte een ruimtelijke onderbouwing voor de wijziging van het bestemmingsplan naar wonen. Dat is gelukt. En het maakte de bouw van twee nieuwe woningen mogelijk.
MEER INFORMATIE

vrijstaande woning aan de Vecht in Nederhorst den Berg

Ik maakte een ruimtelijke onderbouwing voor de bestemmingswijziging naar wonen. Dat is gelukt. En het maakte de bouw van een vrijstaande nieuwe woning mogelijk.
MEER INFORMATIE

nieuw woonhuis op vrije kavel aan het Delftse Hout

Een vrijstaande woning met expressieve luifel en vrij zicht op het Delftse Hout. De uitdaging was een een woonhuis te maken met vrij zicht op het Delftse Hout richting zuidoost.
MEER INFORMATIE

recreatiewoning aan de Vecht

In 1998 kreeg ik de opdracht een recreatiewoning aan de Vecht te ontwerpen.
MEER INFORMATIE

Update woonhuis uit 1953 in de Vogelwijk, Den Haag

In het voorjaar van 2018 werd ik gevraagd mee te denken over renovatie van een huis. Meer daglicht, een ruimere keuken en een open verbinding met de eetkamer. Maar hoe?
MEER INFORMATIE

Update drie woningen uit 1932 met een dakopbouw in Leeuwendaal, Rijswijk

De uitdaging was een plan te maken voor een bouwlaag bovenop het dak van drie woningen. Ingeklemd tussen twee geheel verschillende dakopbouwen, die ook nog eens niet aansluiten bij wat
MEER INFORMATIE

klein paviljoen in stadstuin

De vraag was om mee te denken over verbetering van de tuin. De tuin wordt steeds smaller naar achteren toe en is daardoor niet gemakkelijk in te richten.
MEER INFORMATIE

Paviljoen aan de Vecht

Op een klein aantal vierkante meters groots wonen. Met prachtig uitzicht. En slimme ruimtelijke oplossingen.
MEER INFORMATIE