Ruimte is fascinerend. Iedereen heeft er mee te maken. Ruimte heeft invloed op mensen en op organisaties en als architect is het van belang begrip te hebben over hoe dat werkt. Zo verbinden zichtlijnen je met de mogelijkheden die de buitenwereld biedt. En ik koester het besef dat dit verlangen niet bestaat zonder een plek die rust biedt, een pauze.
 
Een gebouw heeft een karakter, de gebouwen er om heen hebben dat ook. Zoals de personages in een roman maken dat een verhaal zichzelf voor een deel schrijft, is ook een ontwerp deels buiten de controle van de architect. Het gaat er om de juiste toon te vinden in de balans tussen autonomie en behoren tot het geheel.
Architectuur is verbonden met de topografie, oriëntatie, tuin, en het interieur. Lange lijnen en natuurlijke materialen verbinden ruimtes, met elkaar en met buiten. Mooi is waar innerlijk en uiterlijk ‘goed’ zijn en zich voegen.
Je ziet aan een gebouw af hoeveel tijd er in is geïnvesteerd. Projecten groeien gedurende het proces en vanaf de eerste schetsen neem ik het detail mee. De details hebben betekenis in het grotere geheel. Begeleiding van de bouw is onderdeel van mijn vak.