Ruimte is fascinerend. Iedereen heeft er mee te maken. Ruimte heeft invloed op mensen en op organisaties en als architect is het van belang begrip te hebben over hoe dat werkt. Zo verbinden zichtlijnen je met de mogelijkheden die de buitenwereld biedt. En ik koester het besef dat dit verlangen niet bestaat zonder een plek die rust biedt, een pauze.
 
Een gebouw heeft een karakter, de gebouwen er om heen hebben dat ook. Zoals de personages in een roman maken dat een verhaal zichzelf voor een deel schrijft, is ook een ontwerp deels buiten de controle van de architect. Het gaat er om de juiste toon te vinden in de balans tussen autonomie en behoren tot het geheel.
Architectuur is verbonden met de topografie, oriëntatie, tuin, en het interieur. Lange lijnen en natuurlijke materialen verbinden ruimtes, met elkaar en met buiten. Schoonheid is waar innerlijk en uiterlijk ‘goed’ zijn en zich voegen.
Gedurende uw project krijgt het gebouw een eigen verhaal. Vanaf de eerste schetsen bespreken we materiaalkeuzes. En de details, hoe materialen samenkomen heeft betekenis in het grotere geheel. Tijdens de bouw is er ruimte om te fine tunen. 
verbouwing-tobias-ontwerp-denhaag
marieke tobias