Bent u van plan om te gaan verbouwen? Of om uw interieur te vernieuwen? Overweegt U professionele begeleiding? Ik kan u het volgende aanbieden:

Ontwerp

Begeleiding bij uw verbouwing is een compleet pakket en dat begint met een uitgebreide kennismaking. We voeren een gesprek over uw wensen en ideeën en onderzoeken de mogelijkheden. Ik werk naar de ideale oplossing voor u toe. U kiest en ik maak een Voorlopig Ontwerp. De 2D-tekeningen en de bijbehorende 3D-visualisaties geven u een beeld van alle ruimtes.

Begeleiding van de bouw

Ik begeleid u verder in het verbouwingsproject bij het overeenkomen van prijs en planning met de aannemer en ik voer esthetisch toezicht tijdens de uitvoering. Zo worden uw wensen gerealiseerd zoals beoogd en binnen budget. Met Studio Tobias verzorg ik de aanvraag
van de omgevingsvergunning en voer ik communicatie met de gemeente. Om prijs en kwaliteit effectief op elkaar af te stemmen,
wordt het Voorlopig Ontwerp uitgewerkt en verfijnd in bouwkundige tekeningen, detailtekeningen, een werkomschrijving, een verlichtingsplan en afwerkstaten. Zo weet de aannemer wat er van hem wordt verwacht, zijn de offertes goed vergelijkbaar en heeft u duidelijkheid, en regie, over wat u van de aannemer kunt verwachten. Bij de overeenkomst met de aannemer kan ik u adviseren en ik assisteer bij het voorbereiden van de bouw zodat planning, bestellingen en details afgestemd zijn.

Oplevering en inrichting

Ook bij de oplevering begeleid ik U. Met Studio Tobias neem ik u veel werk uit handen, zodat u plezier kunt beleven aan uw verbouwingsproject. Bouw, afbouw en afwerking van het interieur is integraal onderdeel van het complete pakket.
Na de oplevering en schoonmaak kunt u de ruimtes inrichten en in gebruik nemen.

U bent bezig met de koop, bouw of verbouw van uw huis en U investeert geld, tijd en moeite om uw ideale leefruimte te realiseren. Maar is de aannemer werkelijk de aangewezen persoon om te bepalen waar de plafondverlichting moet komen? Heeft de keukenleverancier voldoende zicht op uw huis om u de ideale keuken te adviseren? Heeft u een goed beeld gekregen bij de samenhang in de keuzes voor tegels, kleuren, keuken, kozijnen, schilderwerk, vloerafwerking? Neemt uw architect of bouwbegeleider uw persoonlijke voorkeuren, de vormgeving van de trap, plek voor uw geliefde kunstwerk en die nieuwe oversized bank wel voldoende in overweging?

Door mij als uw interieur expert bij uw verbouwproject te betrekken, doet u het in één keer goed en voorkomt u kostbare aanpassingen.

De begeleiding van uw interieurproject is een compleet pakket. We starten met een kennismaking en het maken van plannen, dan help ik u met de bestellingen bij badkamer- en keukenleveranciers, de vloeren legger, verfzaken, ijzerhandels voor raam- en deurbeslag, verlichtings- en meubelwinkels.

En ik verzorg afstemming met uw aannemer en / of architect voor:
– Vormgeving van binnenwanden, keuken, trap, vaste kastenwand, maatwerk wastafelmeubel;
– Lichtplan en in samenhang daarmee de keuze van inbouwarmaturen en een maatwerk elektraplan;
– Kleuren en materialen in samenhang met de raambekleding;
– Aftimmeringen van vensterbanken, gordijnrails, architraven en plinten in samenhang met de keuze voor type binnendeur en deur- en raambeslag.

U heeft verbouw of interieur plannen en u gaat zelf uw project organiseren. U heeft interesse om met een professional te brainstormen, ter informatie of ter inspiratie.  Als u mij van te voren aangeeft wat uw vragen zijn, zorg ik dat ik voorbereid ben. Het adviesgesprek duurt één tot twee uur.

Voor sommige verbouwplannen is een omgevingsvergunning nodig. Ik kan uit uw naam de aanvraag van een omgevingsvergunning verzorgen en de communicatie met de gemeente voeren.

Het begeleiden van vergunningstrajecten met de gemeente doe ik regelmatig. Het is onderdeel van mijn verbouwprojecten, maar ik bied het ook afzonderlijk aan. Zo kan ik u, als u zelf uw verbouwproject organiseert, helpen met de omgevingsvergunning voor bijvoorbeeld een gevelwijziging, aanbouw, opbouw, tuinhuis, dakterras of constructieve doorbraak.

Voor het maken van een start met het interieur van uw nieuwbouwwoning is dit een ideale oplossing. Als u tekeningen en foto’s heeft van uw woning en u  uw wensen en vragen duidelijk heeft  kan het resultaat een ontwerp voor indeling, of inrichting of lichtplan zijn. Wellicht geeft dit u voldoende inspiratie om uw project verder zelf te regelen. Deze interactieve sessie duurt twee tot vier uur en maakt dat de woning voor u gaat leven. De projectontwikkelaar kan dit cadeau doen.

Maak een afspraak om te kijken wat de mogelijkheden zijn, ik kom graag bij U en uw pand langs.

Marieke Tobias
06-28645267
marieke@studiotobias.nl