Strandpaviljoen voor surfschool Hoek van Holland

op het strand van Hoek van Holland

De uitdaging

De uitdaging was het seizoensgebonden strandpaviljoen uit 2011 te verbouwen tot een strandpaviljoen dat jaarrond kan en mag blijven staan.

het ontwerp

Ontwerp

Aanvraag omgevingsvergunning

Overleg met het waterschap, Hoogheemraadschap van Delfland

Overleg met de gemeente

de historie

In 2011 werd het seizoensgebonden strandpaviljoen voor Surfschool Hoek van Holland op het strand gebouwd.

Het strandpaviljoen was eenvoudig op- en af te bouwen met een paar man in een paar dagen. Het bestond uit houten modules van 2,3 meter breed. De modules waren per stuk te vervoeren. Alle bouwdelen inclusief de spanten werden in de modules zelf opgeslagen. De kwaliteit van dit bouwsysteem was goed beheersbaar doordat het bestond uit slechts vijf verschillende elementen die onder geconditioneerde omstandigheden  in de werkplaats gemaakt en samengesteld konden worden.

de opdrachtgever

Surfschool Hoek van Holland

perry-hoek-surfschool-hvh

Ontwerp

In het ontwerp voor de Surfschool Hoek van Holland maakte Studio Tobias optimaal gebruik van de beleving van het strand. Het glas in de gevel reikt tot aan de vloer, de robuuste houten spanten en het indrukwekkende overstek versterken de ervaring van de natuurlijke elementen. We bouwden met hout en glas en staal. We gebruikten lichte strandkleuren. Je voelt je verbonden met het strand en de zee.

Het paviljoen is geïnspireerd op de bekende vorm van een strandpaviljoen in Nederland met een flauw hellend zadeldak.  Uit die basisvorm is een veranda gekeept en de kapconstructie van de vorm is expressief gemaakt.

De tijdelijke, sterke en eenvoudige constructie was snel op- en af te bouwen maar is ook goed aanpasbaar en uitbreidbaar. Daar is bij de verbouwing goed gebruik van gemaakt.

Het paviljoen is verplaatst van de voet van het duin naar verder op het strand. Het paviljoen is anderhalve meter hoger geplaatst en op palen gezet. En het paviljoen is vergroot en uitgebreid met een terras.

De ruimtes op het strand, op de brede trappen om op te zitten,  op de terrassen en in het paviljoen zelf lopen in elkaar over. Je verblijft in en om de surfschool. Overal is goed zicht op zee. Dat betekent veiligheid op zee. Het ontwerp geeft de surfers echt een eigen plek op het Hoekse strand.

Foto's van de bouw

Animatie van de bouw

Gerelateerde projecten